רציתי להתחיל דווקא בדרך שדורשת מכם הכי פחות התמחות בעיסוקים שאינם כתיבה. כותבי תוכן למנועי חיפוש (תוכן seo) עוסקים כל ימיהם בכתיבה כפשוטה, ולא בשום טרללה אחרת.
מה זה אומר לכתוב תוכן למנועי חיפוש?
במילים פשוטות הכוונה היא שאתם יושבים וכותבים תוכן שיתקדם בגוגל למקומות הראשונים בביטויי חיפוש ספציפיים. אם למשל התבקשתם ליצור תוכן עבור הביטוי "אילוף כלבי גולדן רטריוור", יהיה עליכם לכתוב מאמר איכותי ומקיף בנושא, שייתן מענה מלא לצורך של הגולשים שהעלו את השאלה. היעד העליון מבחינתכם הוא שגולש שקרא את המאמר שלכם, לא יחזור שוב לדף התוצאות בגוגל. אתם תהיו התחנה האחרונה שלו, כי נתתם לו את כל המידע שהוא צריך ועוד יותר מזה.
מה צריך לדעת כדי לכתוב תוכן שגוגל אוהב?
ככל שגוגל מתקדם, הזהות בינו ובין הגולשים הולכת ומתהדקת. אם תכתבו טקסט שעונה באופן מקיף ומדויק על הצורך של הגולש, עשיתם את זה ושיחקתם אותה. יש כמה כללים קטנים שצריך לדעת בנוגע למבנה התוכן באתרים, אבל מאוד פשוט ללמוד את זה.
בעבר כתיבה למנועי חיפוש הייתה כרוכה בזריעת מונח החיפוש והווריאציות שלו בכל רחבי הטקסט. כיום זה קריטי הרבה פחות, וחשוב יותר שהטקסט ייראה טבעי ויהיה נעים לקריאה. אם כבר, מוטב לגוון במילים נרדפות ובוורייאנטים דקדוקיים – אבל שוב, זה לא העיקר. ביטויי החיפוש אמורים להופיע בכותרת הראשית, בתיאור הדף, בקטע הראשון ובמעט מכותרות המשנה. כיום זה מספיק.
על איזה נושאים כותבים תוכן seo?
כל נושא. אתם תקבלו בקשות לכתיבה על עולמות שונים ומשונים, לפי הלקוחות של החברה איתה אתם עובדים. מטבע הדברים חתך המקצועות שנעזרים בשירותיהם של מקדמי אתרים הוא די מסויים, בעיקר בתחומים שבהם כל לקוח שווה כמה אלפי שקלים: מדובר בעורכי דין, במדבירים, במאלפי כלבים, בתכשיטנים ועוד.
יש חברות קידום אתרים שישאלו אתכם באילו תחומים אתם מבינים כדי להפנות אליכם עבודות בתחומים האלו.
מיומנויות נדרשות:
- בראש ובראשונה אתם צריכים לדעת לכתוב היטב ולהתנסח ברור. אבל את זה כבר יש לכם, אחרת לא הייתם פה.
- יכולת לכתוב טקסט מידעי. זה לא מובן מאליו – הרבה כותבים מיומנים רק בפרוזה, בשירה או בהבעת עמדות. זה נחמד, אבל לא ל-seo. בתחום הזה המידע הוא המלך. צריך לדעת להגיש אותו באופן ברור ומעניין, ממש לא מדובר באנציקלופדיה. אבל בסופו של דבר, הגולש שמקליד את שאלתו במנוע חיפוש מעוניין במידע.
- יכולת למידה עצמאית מהירה של נושאים חדשים. זהו אולי האתגר הרציני העיקרי של כותב תוכן לגוגל. כותבי תוכן אמורים לכתוב על כל נושא שמבקשים מהם, ומטבע הדברים הם לא יודעים הכול לפני. מה הם עושים? לומדים במקום. עליהם לעיין בספרים ובמאמרים או ללקט מידע מאתרים שונים, וכך להפוך למומחים בזעיר אנפין באותו נושא. כותבי תוכן חייבים, כמעט תמיד, להיות אוטודידקטים לא רעים.
אופן ההעסקה של כותבי תוכן seo
כותבי תוכן הם בדרך כלל פרילנסרים, המקבלים תשלום לפי מילים. אומנם יש מקומות עבודה, למשל חברות קידום אתרים גדולות, שמעסיקות כותבי תוכן באחוזי משרה מסוימים, אבל פחות קל למצוא כאלה. כן ניתן לומר, שכותב תוכן טוב הוא נכס של ממש לחברות כאלה. איכות התוכן היא אחד משני הפרמטרים החשובים ביותר בעיני גוגל כיום, וכל חברה רצינית רוצה לשים את היד על אדם שיוצא לו זהב מהעט.
בפועל, ברוב המקרים כותבי התוכן מועסקים כפרילנסרים ומקבלים שכר לפי התפוקה. כותב תוכן seo ממוצע עובד באופן קבוע מול מספר חברות קידום אתרים ומספק לכל אחת תוכן לפי פרויקט. על פי רוב, תהיה נטייה לחברה להטיל על כותב אחד לכתוב מספר מאמרים על אותו נושא – כך הוא יוכל לכתוב יותר וללמוד את הנושא פחות, כי הוא כבר מכיר אותו ממאמרים קודמים. זה יוצא רווחי לשני הצדדים.
כמה מרוויח כותב תוכן?
כפי שציינתי קודם, כותבי תוכן מרוויחים בדרך כלל לפי תפוקה, כלומר לפי מספר המילים שהם כותבים. המחיר למילה בודדת יכול לנוע מ-8 אגורות למילה ל-30 אגורות למילה, ואפילו חצי שקל או שקל (!) למילה. אבל לפני שאתם ממהרים לשמוח, נציין רק שחברות גדולות שמספקות לכם עבודה על בסיס קבוע ישלמו לכם בדרך כלל על פי התעריף הנמוך. בנוסף, את התעריפים הגבוהים באמת תקבלו כאשר אתם כותבים על נושאים שבהם אתם ידועים כמומחים אמיתיים.
בכל זאת, אם אתם לומדים מהר וכותבים מהר, לא מופרך שתגיעו ל-150 ₪ לשעת כתיבה ואפילו יותר מזה.
חשוב להדגיש שמכיוון שהשכר הוא לפי מילה, לא תקבלו כסף באופן ישיר על הזמן שאתם משקיעים בלימוד נושא. ככל שאתם לומדים מהר יותר, תצאו רווחיים יותר.
יתרונות נוספים בעבודה ככותב תוכן
עבודה בכתיבת תוכן יכולה להיות מהנה מאוד עבור אנשים מסוימים. זאת עבודה שבה אדם נחשף לתחומי דעת שונים ומשונים, לפעמים ביזאריים לחלוטין, ובעצם לומד אותם. כל לקוח ייקח אתכם לכיוון שונה, והגיוון הזה מעניין.
יתרון נוסף הוא שאתם יכולים לעבוד כמעט מכל מקום ועם מינימום אמצעים: גם באוטובוס הומה אדם או בתור לאספת הורים. כל מה שאתם צריכים זה לפתוח את המחשב הנייד ולהיכנס לעניינים.
איך לומדים להיות כותב תוכן למנועי חיפוש?
כפי שציינתי, אין כאן כל כך הרבה מה לדעת. עם זאת אני ממליץ בחום לעבוד איזושהי תקופה בחברת קידום אתרים טובה, גם בשכר נמוך, כדי לקבל פידבק ספציפי על העבודה מאנשים שמבינים בזה.
אחת מחברות קידום האתרים האיכותיות בארץ, שתמיד מחפשת כותבים חדשים, היא חברת דיגיפארם של עשהאל דרייר. אתם יכולים ליצור קשר עם עדי אלעזר בעניין, דרך הקישור הזה.
אם אתם כבר בטוחים בעצמכם ומחפשים עבודה (תכל'ס אתם יכולים לקפוץ למים ופשוט לקחת עבודות ולראות אם הלקוחות מרוצים) – בדקו בקבוצת הפייסבוק "כותבי תוכן מקצועיים" לחצו כאן.
להצטרפות בחינם לקבוצת וואצפ שבה מוצעות עבודות בכתיבת תוכן, פנו לאורי מינץ. פרטי יצירת הקשר איתו – כאן.