אם אינך מחשב על במקרה, סביר להניח שאינך מסוגל לפתור תשחץ שלם מבלי להיעזר באינטרנט. זה בסדר, אנחנו כבר יודעים מזמן שהידע הכללי התחלף ביכולת לחפש בגוגל. כיום תשחצן אינו נמדד ביכולת שלו לפתור תשחץ, אלא במהירות שבה הוא עושה זאת – קרי: כמה פעמים היה עליו לחפש בגוגל.
אבל לפעמים התשחצים מכילים אתגר ממין קצת אחר: לא סתם המילה הנכונה ל"עור הגולגולת של אדם מת" (יש מילה כזאת), אלא "עיר בסינגפור, 4 אותיות". לך תחפש עכשיו את המפה של סינגפור בגוגל ארץ ותתחיל לנבור בה. שלא לדבר על זה שזה בכלל כתוב בסינגפורית.
"פתרן" - פותר התשחצים שנכנס לראש של התשחצן
בדיוק את הבעיה הזאת מנסה לפתור אתר צעיר ומבטיח בשם "פתרן". אומנם, לכאורה מדובר במשימה שהיא מעל ומעבר לכוחותיו של אדם מן השורה: איזו מן עבודת נמלים זאת, לחלק למשל את כל ערי העולם לפי מספר אותיות במילה? הרי אין איזה אינדקס מסודר שבו המילים מסודרות לפי אורך. האורך מעניין רק פותרי תשחצים. וחוץ מזה, יכולות להיות עשרות ומאות מילים בקטגוריה. עיר ברוסיה עם 12 אותיות? יש אלפים (סתם, צוחק. אבל בטוח כמה עשרות. פחד ממילים ארוכות זה כנראה לא דבר שיש להם, לרוסים). אז גם אם האינטרנט יצליח להנפיק לי רשימה של כולם, זה יהיה יותר מידיי.
זאת בדיוק הנקודה שבה נכנס לסיפור אתר "פתרן", שהוא אתר שמומלץ לכל פותר תשחצים לייצר גישה מהירה אליו בסמארטפון. אתר "פתרן" בעצם לוקח בחשבון נקודה קריטית אחת: גם את התשחץ חיבר בן אדם. בן אדם בעל ידע כללי נרחב, כמובן, אבל לא בלתי מוגבל. רוצה לומר: התשחצן מכיר אומנם קצת יותר ערים רוסיות בעלות 12 אותיות מאשר פותר התשחצים, אבל גם הוא לא טרח לעברת את שמותיהם של כל כפרי סיביר הנידחים.
אפילו אם במקרה יש לו את הידע הזה מהיכנשהו, לא סביר שהוא ישתמש בו בתשחץ. כי הוא יודע שיש רמה מסוימת של ידע שפותרי התשחץ פשוט לא ישיגו לעולם, ואז הם יתייאשו מהתשחץ שלו. התשחצן אינו רוצה שהפותרים יתייאשו מהתשחץ. הוא רק רוצה שיהיה להם קשה. קשה – אבל אפשרי. זה מגביל אותו למעגל מצומצם הרבה יותר של נתונים שהוא רשאי להשתמש בהם בתשחץ.
עד היום מאגר הנתונים הזה, מסתבר, לא היה כתוב במרוכז בשום מקום, אבל תשחצנים היו מודעים אליו ודי מחזרו אותו. יש כמה ערים אירופאיות שמככבות בתשחצים, וגם חיות טרופיות, וסוגים ספציפיים של דינוזאורים. ועוד. גוגל מספק נתונים יפים על השאילתות שהגולשים מחפשים בו, ואתר "פתרן" מתמקד בדיוק בשאילתות הללו, ועליהן בדיוק הוא משיב. האתר הזה הוןא בדיוק ההפך מהאינטרנט: הוא מכיל הרבה פחות אלפית בקושי מן הידע הכללי בעולם – אבל נתח ניכר מאוד, שהולך וגדל, מן הידע דרוש לפותרי התשחצים.
נסו את זה בעצמכם – נניח שהתשחץ התקיל אתכם עם "סופר אמריקאי", 2 אותיות. אתר פתרן מספק לכם שם רשימה יפה, יפה מאוד, שמכסה פחות או יותר את כל הסופרים האמריקאיים שכותב תשחצים מצוי עשוי להעלות על דעתו.
אז אם אתם פותרי תשחצים -חובבנים או מקצוענים – קפצו לאתר "פתרן", ותקבלו אסיסטנט חדש.